Vika Sportfiskeklubb

För allas trivsel finns det regler som måste följas vid sjöarna

• Fiskekortet är giltigt i 12 timmar och kvoten är tre fiskar.

• Ingen omlösning av kort inom 12 timmarsperioden.

• Fiskekort löses via Swish på nr: 123 557 9602  eller  vid  automaten i Nyhyttan.

• Medlemmar ansvarar för sina gäster när de fiskar.

• Ett spö per person och fiskekort.

• Vid Sågsjön är området mellan dammen och de röda trianglarna ovanför bryggorna flugfiskezon. Allt annat fiske inom detta område är förbjudet under isfri period.

• Samtliga bryggor i sjöarna är i första hand till för flugfiskare.

• Det är inte tillåtet att i någon av sjöarna fiska från båt.

• Glöm inte att fylla i fiskerapporten och lämna i boxarna vid respektive sjö. Den ligger till grund förstatistik.

• Alla medlemmar har rätt att kontrollera om fiskare har giltigt fiskekort.

• Giltigt fiskekort ska medtagas vid fiske.  Stickkontroller av dagkort med jämförelse av aktuell  medlemskapslista kommer att utföras.

• Sopor tas med hem.

• Vid nyttjande av stugan vid Sågsjön bokas denna hos någon i styrelsen (endast aktiva medlemmar).

• Fiskrens tas med hem eller grävs ned ordentligt.

• Angling efter gädda med fullstor angelkrok är tillåten i båda sjöarna.  Vid uppvisande av tre  gäddor till   någon i styrelsen erhålles ett dygnskort.

• Släng inte fimpar i och vid sjöarna. Regnbågen har vid flertalet tillfällen visat sig kunna äta dessa och dött.

• Anmäl fel och brister vid sjöarna till styrelsen.